A Nemzetközi Fülgondozási Nap 2020

A folyó év nemzetközi fülgondozási napjának dátuma: 2020. március 3.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) számos megfigyelést hozott létre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a különféle egészségügyi problémákra és azok megelőzésére. Az egyik ilyen kampány az évente március 3-án eső nemzetközi fülgondozási nap. A Nemzetközi Fülgondozási Napot 2007-ben Pekingben, a halláskárosodás megelőzéséről és rehabilitációjáról szóló első nemzetközi konferencia után hozták létre. Az ünneplés napját március 3-án választották. a 3.3. pont szerint a megfigyelés dátuma két fülre hasonlít.
És a 2020-as nemzetközi fülgondozási nap témája az élet hallása: ne hagyja, hogy a halláskárosodás korlátozza Önt.
Manapság a fogyatékosság leggyakoribb formája a részleges hallásvesztés. A Halláskárosultak Európai Szövetségének, a Hallókészülék-szakemberek Európai Szövetségének és az Assn Európai Hallókészülék-gyártóknak az adatai szerint mintegy 80 millió ember (az európai népesség 16% -a) szenved halláskárosodástól. Ez a betegség önmagában problematikus, de a halláskárosodást gyakran más betegségekkel, például demenciával, elhízással, depresszióval és cukorbetegséggel társítják. Kutatás és kutatás eredményeként körülbelül 466 millió ember fog hallható veszteséggel élni, ami a világ népességének 6,1% -a. Ez komoly probléma az életünkben, ezért tudnunk kell a süket és halláskárosodásról.
További információ a hallásvesztésről és süketésről

Azt mondják, hogy valaki halláskárosodott, ha nem képes meghallgatni, és olyan személy, akinek normális hallásküszöbük van mindkét fülnél 20 dB vagy annál jobb. Lehet enyhe, közepes, közepesen súlyos, súlyos vagy mély, és érinti az egyiket vagy mindkét füleket. A hallásvesztésnek számos lehetséges oka lehet: genetikai tényezők, születési szövődmények, fertőző betegségek, krónikus fülfertőzések, bizonyos gyógyszerek használata, túlzott zajnak való kitettség és az öregedés.

Hallássérült és süket
A „süket” kifejezést arra használják, hogy mindkét fülben súlyos vagy mély halláskárosodásban szenvedő emberek állapotát írják le, mivel csak nagyon hangos hangokat hallanak, vagy semmit sem hallanak.
A „nehéz hallás” kifejezést az enyhe vagy súlyos halláskárosodásban szenvedő emberek állapotának leírására használják, mivel nem hallják, valamint a normál hallással rendelkezők állapotát.
Fül- és hallóápolás
A fül- és hallóápolás átfogó, bizonyítékokon alapuló beavatkozásokat foglal magában a fülbetegségek és a hallásvesztés megelőzésére, azonosítására és kezelésére; valamint a halláskárosult emberek rehabilitációja és támogatása az egészségügyi rendszeren keresztül és más rendszerekkel együttműködve.
Hallás rehabilitáció
A kifejezés olyan beavatkozások sokféleségét foglalja magában, amelyek javíthatatlan hallásvesztéssel járó emberek számára hasznosak. Ezek magukban foglalják: hallókészülékeket, cochleáris implantátumokat, egyéb segítő eszközöket, jelnyelvet, hallóképzést, beszéd- és nyelvterápiát, valamint feliratokat.
Mivel a hallástechnika manapság fejlődik, a hallókészülékek ajánlottak a halláskárosodás vagy a fülsükettség fokozására. A hallókészülékek a legtöbb halláskárosult ember számára hasznosak lehetnek, a nagyon enyhektől a legsúlyosabbig. Csökkentik a halláskárosodáshoz gyakran kapcsolódó nehézségeket és frusztrációkat azáltal, hogy javítják a hatékony hallgatási és kommunikációs képességüket. A hallókészülékek csökkentik a stresszt, és lehetővé teszik, hogy a mindennapi tevékenységeire összpontosítson.
Ha az egyik fülben enyhe vagy súlyos szenzoros hallásvesztés tapasztalható, akkor a hagyományos hallókészülék a leggyakoribb kezelési lehetőség. Mivel azonban a hallókészülékek bizonyos mértékig hasznos hallást igényelnek, nem tudnak segíteni abban az esetben, ha egyáltalán nem hallanak semmit.
Különböző hallókészülék márkák vannak a Resound, Widex, Phonak, Oticon, Beltone, Starkey, Newsound, Earsmate stb., Különféle típusú hallókészülékek: BTE, ITE, CIC, ITC vagy újratölthető akkumulátorok különböző halláskárosodási fokozathoz.
Íme egy új, a G26RL legjobb digitális hallókészüléke, amelyet ajánlunk: